Hoe je het ook wendt of keert, elk proces binnen een organisatie begint met data, heeft data nodig. Data vormt het fundament. Je zou kunnen zeggen dat data een activa is welke bijdraagt aan het genereren van omzet en winst voor uw organisatie. Data, die bij goed beheer wordt omgevormd in bruikbare informatie. Deze informatie wordt weer gebruikt voor bijvoorbeeld het nemen van beslissingen. Zonder correcte data kan geen waardevolle en correcte informatie worden gegenereerd, waardoor er dus geen correcte, maar wellicht foute, beslissingen worden genomen.

Bewustwording

Een goed beheer / management van data begint bij bewustwording. Bewustwording dat je als medewerker van een organisatie geen data invoert omdat dit nu eenmaal verplicht is, maar omdat je de data nodig hebt om je werk goed te kunnen doen, om te zorgen dat collega’s hun werk goed kunnen doen. Het correct vastleggen van bijv. contactgegevens van je klanten helpt iedereen in de organisatie later om goed contact met klanten te kunnen hebben, om producten naar het juiste adres te sturen en uiteindelijk bijv. een polis of factuur te kunnen versturen. Iedereen in de organisatie dient zich bewust te zijn van het belang van goede data. Zodra dit bewustzijn er is, zal iedereen ook bewuster met de data omgaan en wordt de kwaliteit van uw data beter. Dit draagt bij aan het succes van de organisatie.

Data Management

Het op orde brengen en houden van de benodigde data in uw organisatie vereist een goed beheer van uw data (data management). U kunt hierbij denken aan de volgende aspecten:

  • bewustwording, het belang is hierboven reeds beschreven.
  • het op orde brengen van uw bestaande dataset. Het betreft hier het opschonen en corrigeren van de data en het detecteren en verwijderen van doublures, ofwel het verbeteren van de datakwaliteit.
  • na de initiële opschoning is het belangrijk om maatregelen te treffen om alle data op orde te houden (tijdens het dagelijks gebruik).
  • het kan interessant of noodzakelijk zijn om uw dataset te verrijken met data van buiten de organisatie, bijvoorbeeld van data providers.
  • de opslag en verwerking van (persoons)gegevens dient te voldoen aan wettelijke regels (zoals bijvoorbeeld de Algemene Verordering Gegevensbescherming). 
  • wellicht wilt u data uit diverse systemen (in verschillende formaten) samenvoegen tot 1 nieuw uniform bestand, bijvoorbeeld voor het opzetten van een eenduidig klantbeeld

Door bovenstaande aspecten allemaal mee te nemen in het beheer van uw data, zorgt u voor een goede basis, een goed fundament, voor een succesvolle bedrijfsvoering van uw organisatie. Goede data maakt dat u klanten op een correcte en persoonlijke manier kunt aanschrijven, dat u relevante aanbiedingen kunt doen, dat u daadwerkelijk weet wie uw klanten zijn en wat ze afnemen, dat het vertrouwen van uw klanten in uw organisatie stijgt en hiermee de klanttevredenheid en retentie zullen stijgen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

ESWD Everything Starts with Data heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en implementeren van software op het vlak van data, datakwaliteit, (master) data management en privacy. Deze ervaring maakt het mogelijk uw organisatie op een goede, duidelijke en pragmatische manier van advies en ondersteuning op maat op het vlak van data en data management te voorzien.

Of het nu gaat om bewustwording, het verbeteren van de kwaliteit van uw data, het implementeren van een eenduidig klantbeeld, het implementeren van de AVG, het opzetten van een datamanagementstrategie of het maken en uitwerken van een plan van aanpak voor dit alles, op onze professionele ondersteuning kunt u rekenen!