Al een aantal jaren verliezen klanten het vertrouwen in organisaties. Hiervoor zijn meerdere redenen aan te wijzen, maar twee redenen zijn terug te voeren op het goed beheer van data:

  • Allereerst hebben klanten het gevoel dat organisaties niet weten wie hun klanten nu eigenlijk zijn, wat ze aan producten en/of diensten afnemen van een organisatie. Als gevolg hiervan ontvangen klanten brieven / mailings van organisaties met hierin incorrecte gegevens en worden aanbiedingen gedaan voor producten die niet relevant zijn of die die reeds afgenomen zijn!
  • Daarnaast hebben klanten het gevoel dat ze geen controle meer over hun persoonsgegevens hebben. Klanten weten niet meer wat er men hun gegevens gedaan wordt en waar deze gegevens overal belanden. Men vertrouwt organisaties niet meer met hun persoonlijke gegevens. En waarom zou men deze organisaties dan wel hun geld toevertrouwen?

Dit alles heeft te maken met een goed beheer van klantgegevens, het op orde brengen en houden van deze gegevens. Persoonsgegevens, klantgegevens, data zijn de basis van alle processen binnen organisaties. Er is geen proces dat zonder data, zonder gegevens kan. De correctheid, compleetheid, actualiteit en uniciteit van deze data is cruciaal om goede resultaten in welk proces dan ook te bereiken.

De kwaliteit van opgeslagen data moet goed zijn en de data moet opgeslagen worden volgens de regels van bijvoorbeeld de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als organisatie zou u dit als extra horde, probleem of last kunnen zien.

Echter, door dit te zien als kans, als uitdaging, kunt u er als organisatie uw voordeel mee doen, kan het zelfs een voorsprong ten opzichte van uw concurrenten opleveren! Als u uw klantgegevens op orde hebt, inclusief de bijbehorende privacywaarborging, en u kunt dit ook aan uw klanten laten zien, dan zullen klanten u meer vertrouwen, zal de klanttevredenheid en klantretentie omhoog gaan en wordt u als organisatie meer succesvol!

Waarom kiezen voor ESWD Everything Starts with Data?

Zoals we u op onze website proberen mee te geven, kun je data, datakwaliteit, datamanagement en het voldoen aan wetgeving (zoals de AVG) niet los van elkaar zien. Data vormt de basis voor alle processen in uw organisatie. Deze data dient op orde te zijn en te blijven. Om aan bijv. de AVG te voldoen is het van cruciaal belang om alle opgeslagen data in kaart te hebben, om te weten welke gegevens waar zijn opgeslagen. Op het moment dat iemand u vraagt te rapporteren welke gegevens u van hem of haar heeft opgeslagen, moet u dus weten waar alle data staat. Eventuele fouten in de opgeslagen gegevens zullen dan ook aan het licht komen omdat u de opgeslagen gegevens rapporteert aan de betrokkene.

Omdat alles dus in elkaar grijpt op het vlak van data en datamanagement, is het van belang om voor een integrale aanpak te kiezen. Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen, bouwen en implementeren van software op het vlak van data, datakwaliteit, (master) data management en privacy heeft ESWD Everything Starts with Data als betrouwbare partner brede kennis en ervaring op alle belangrijke vlakken van datamanagement. Deze ervaring maakt het mogelijk uw organisatie op een goede, duidelijke en pragmatische manier van advies en ondersteuning op maat op het vlak van data en data management te voorzien.

Management

Het management van ESWD Everythings Starts with Data is in handen van Fran├žois Ruiter. 

Quadient portraitIMG 2268 copy veelgebruikt'Passie voor data en de kwaliteit hiervan is wat mij, Fran├žois, typeert. Er zit zoveel potentieel in data, als je deze data maar goed beheert en benut. Ik ben energiek, sociaal, toegewijd, makkelijk in de omgang en ik heb heel graag plezier in mijn werk. Dat geeft energie! Ik werk op een professionele wijze en wil kwaliteit afleveren.  

Op basis van mijn ervaring als ontwikkelaar, (senior) consultant, account manager, product owner en product (marketing) manager ben ik in staat om de eisen vanuit de business te vertalen in functionaliteit en duidelijke requirements voor bijvoorbeeld ontwikkelteams. Het is mijn doelstelling om oplossingen te ontwerpen die de problemen van onze klanten oplossen. Oplossingen die het leven makkelijker maken.

Sinds 2015 houd ik me bezig met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betreft zowel de implementatie hiervan bij klanten alsook het ontwerpen en laten aanpassen van softwaresystemen om ze geschikt te maken voor de AVG.

Op mijn persoonlijke LinkedIn-profiel is meer informatie over mij te vinden.'