Er zijn al weer een aantal maanden verstreken na de beroemde of beruchte datum van 25 mei 2018. Dat was de dag waarop alle organisaties aan de AVG (of GDPR) moesten voldoen. Intussen is het een stuk rustiger geworden rondom de AVG. De vraag is echter of dat een goed teken is...

In de praktijk merk ik dat er nu minder prioriteit aan de AVG gegeven wordt. De datum van 25 mei is voorbij, we kunnen weer rustig ademhalen. Echter, als organisatie moet je nog steeds aan de AVG voldoen. Daarom is de Autoriteit Persoonsgevens nu een aantal branches aan het onderzoeken en deelt waarschuwingen, maar ook boetes uit! Toezichtshouders in andere landen in Europa doen hetzelfde.

Een techblogger uit Belgie, Herman Maes, houdt een overzicht bij van alle boetes die uitgedeeld worden. Goed om zijn blog in de gaten te houden!

Door het uitdelen van boetes stellen de toezichtshouders een voorbeeld. Hopelijk gaat dit er voor zorgen dat organisaties zich weer bewust worden van het belang van de AVG en het voldoen hieraan. Stilzitten helpt niet, de AVG gaat niet meer weg!

Mocht u meer informatie willen over het implementeren van de AVG, neem dan vrijblijvend contact met ons op.